Πολλές φορές για να φτιάξεις κάτι, πρέπει πρώτα να το “χαλάσεις”! Κάτι τέτοιο κάνει και η τεχνολογία του Dermaroller Mesotherapy. Κάτω από τις έμπειρες κινήσεις εξειδικευμένου προσωπικού, το dermaroller προκαλεί μικροσκοπικούς τραυματισμούς στο δέρμα -σε τέτοιο επίπεδο που είναι σχεδόν αόρατοι στο γυμνό μάτι! Ο οργανισμός με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιεί την ανάπλαση του δέρματος, σβήνοντας στίγματα και κηλίδες, μειώνοντας την κυτταρίτιδα και λειαίνοντας τις ραγάδες. Και όταν λέμε ανάπληση, εννοούμε σύνθεση κολλαγόνου, πιο σφριγηλούς κυτταρικούς ιστούς και λεία επιδερμίδα.

Οι μικροβελόνες

Η μέθοδος ονομάζεται και «microneedle therapy» (θεραπεία με μικροβελόνες) γιατί η εφαρμογή της γίνεται με μια ειδική κεφαλή που φέρει 200 ακίδες (βελόνες) μήκους από 0,2 έως 1,5mm. Οι βελόνες είναι τόσο μικρές που μοιάζουν με τριχούλες. Εναλλακτικά, το dermallorer αποκαλείται και «Collagen Induction Therapy» (CIT) (θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου), διότι η θεραπεία βασίζεται στην ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου από το δέρμα.

Τι να περιμένεις μετά από μια τέτοια θεραπεία;

Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη και σφριγηλότητα, καταπολέμηση χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων στο σώμα και γενικά ένα πιο νεανικό στην όψη και την υφή δέρμα, χάρη στη σύνθεση νέου κολλαγόνου και εξωκυττάριας ουσίας από τους ινοβλάστες που ενεργοποιούνται στο χόριο του δέρματος εξαιτίας των χιλιάδων νυγμών που πραγματοποιούνται.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω;

Επίσης από την περιοχή και τον βαθμό του προβλήματος εξαρτάται ο συνολικός αριθμός εφαρμογών που μπορούν να πραγματοποιηθούν, συνήθως γίνονται 4-6 συνεδρίες ανά 10 -15 ημέρες η μία από την άλλη.

Η μέθοδος έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:
  • Έντονη λιπολυτική δράση λόγω της βελτίωσης της δερματικής μικροκυκλοφορίας και της μείωσης της υπερτροφίας του λιπώδους ιστού
  • Σημαντική μείωση πόντων στα επίμαχα σημεία, εμφανή από τις πρώτες συνεδρίες
  • Έντονη αποτοξινωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και σημαντική μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού
  • Αποσυμφόρηση προβληματικών και μπλοκαρισμένων ζωνών με άμεση ανακούφιση από μικρο-οιδήματα και κατακρατήσεις
  • Ανάπλαση της επιδερμίδας και βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητάς της
  • Επιδερμική σύσφιξη λόγω της ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου