Λιπογλυπτική σώματος!

Τι είναι η τεχνολογία Cryolipolysis:

Είναι μια επαναστατική τεχνολογία μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής σώματος. Δεν απαιτεί χειρουργική εφαρμογή και προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Συγκεκριμένα η Cryolipolysis καταστρέφει το τοπικό λίπος σε σημεία όπως η κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης, τα μπράτσα, οι γλουτοί και το εσωτερικό των μηρών.

Η Cryolipolisys μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, προκαλώντας υπερθέρμανση και στη συνέχεια πάγωμα των λιποκύτταρων. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα την οριστική νέκρωσή τους. Η καινούρια αυτή επαναστατική μέθοδος βασίζεται σε εκτεταμένες έρευνες του Πανεπιστημίου Harvard από τις οποίες διαπιστώθηκε η επίδραση του ψύχους στον μεταβολισμό αλλά και στην επιβίωση του λιπώδους ιστού. Έχει πάρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων (FDA) και κάτω από αυστηρούς ελέγχους για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της.

Το μηχάνημα διαθέτει εξελιγμένες κεφαλές που δημιουργούν υποπίεση, έλκοντας σε ένα κώδωνα την περιοχή του τοπικού λίπους. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια διαδοχική διαδικασία έντονης ψύξης (0 οC έως -10οC), που είναι σε θέση να επιδράσουν μόνο στα κύτταρα του λίπους της περιοχής όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Ο ασθενής στην αρχή έχει την άβολη κάπως αίσθηση της έντονης ψύξης αλλά και της έλξης, ωστόσο αυτό υποχωρεί μετά από δυο – τρία λεπτά. Κατά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα στο σημείο εφαρμογής ψύχονται με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό.Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ινστιτούτου.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας:

Η διάρκεια της θεραπείας για κάθε κύκλο είναι έως 45 λεπτά, ενώ μπορεί να συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του σώματος. Για κάθε θεραπευόμενη περιοχή απαιτούνται από 4 έως 6 συνεδρίες. Η συχνότητα των συνεδριών είναι κάθε 30 περίπου ημέρες.

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοσθεί:

Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται κυρίως το επίμονο λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια.

Υποψήφιοι για Κρυολιπόλιση είναι τα άτομα που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζουν πρόβλημα εναπόθεσης τοπικού λίπους που τους ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

Η νέα μέθοδος δίνει θαυμάσια αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μεθόδου:

Τα αποτελέσματα της μεθόδου γενικότερα είναι άμεσα, μόνιμα και οριστικά, χωρίς να απαιτούνται επαναλήψεις. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει πιστοποιηθεί μεταξύ άλλων από κλινικά τεστ που πραγματοποιηθήκαν σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
Τα αποτελέσματα επέρχονται προοδευτικά και αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά τις πρώτες  30 ημέρες από την πρώτη συνεδρία.
Η μείωση του τοπικού λίπους αρχίζει να είναι ορατή 3 περίπου εβδομάδες μετά τη θεραπεία, και το τελικό αποτέλεσμα καθίσταται εμφανές μετά από περίπου 6 εβδομάδες, δηλαδή σε ενάμιση περίπου μήνα, αν και η μείωση μπορεί να συνεχιστεί ακόμη για 6 μήνες μετά τη θεραπεία.

Τι δείχνουν οι μελέτες?

Οι μελέτες δείχνουν πως ενώ το εν τω βάθη υποδόριο λίπος παραμένει ανέπαφο, το επιφανειακό λίπος μειώνεται προοδευτικά σε διάστημα 2 μηνών. Με κάθε συνεδρία παρατηρείται μείωση του τοπικού λίπους της υπό θεραπεία περιοχής της τάξης του 25%. Ταυτόχρονα μπορεί να αντιμετωπισθούν περισσότερες από μία περιοχές, όχι όμως η ίδια περιοχή 2 φορές. Η μέθοδος δίνει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε μικρότερα προβλήματα τοπικού λίπους κάνοντας ένα είδος φυσικής γλυπτικής και σύσφιγξης του σώματος. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί χωρίς περιορισμούς με σωματική άσκηση αλλά και άλλες τυχόν θεραπείες που έχουν επιλεγεί. Εξαιρετική βελτίωση εμφανίζεται όταν η τεχνική συνδυάζεται με θεραπείες με Cavitation ή RF ραδιοσυχνότητες.

Η ασφάλεια της μεθόδου Cryolipolysis:

Η μέθοδος Cryolipolisys είναι μια μη επεμβατική μέθοδος χωρίς νυστέρι και αναισθησία. Αποτελεί μια ασφαλή και εντελώς ανώδυνη μέθοδο μείωσης τοπικού λίπους, χωρίς παρενέργειες. Αμέσως μετά τη θεραπεία δύναται να παρατηρηθεί ήπια ερυθρότητα και μούδιασμα, τα οποία είναι παροδικά.

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε άτομα τα οποία διαθέτουν καλή γενική κατάσταση, δεν έχουν προβλήματα υγείας, επιθυμούν την αφαίρεση τοπικού λίπους και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πονάει ή αφήνει κάποιο τραύμα?

Η Cryolipolisys δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα, τα όργανα του σώματος και τα οστά. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, η νέα αυτή μέθοδος ενεργοποιεί με ανώδυνο και μη-επεμβατικό τρόπο μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού για την εξάλειψη των περίσσιων λιποκυττάρων.